Nieuws

DUO fietsevenement in de Achterhoek

DUO fietsevenement in de Achterhoek

Op maandag 20 mei 2019 vindt weer het regionale DUO-fiets evenement plaats in de gemeente Montferland. Zorgorganisatie Azora werkt samen met collega zorginstellingen uit de hele Achterhoek, de gemeente Montferland en Achterhoek in Beweging om bewoners en begeleiders een prachtige middag te bezorgen. Ook de Stichting Hersenletsel is één van de deelnemers dit jaar.

Duo-fietsen

De partijen willen met het evenement aandacht vragen voor het fenomeen DUO-fietsen. DUO-fietsen worden bij zorginstellingen steeds vaker aangeschaft en ingezet voor mensen die door hun leeftijd of door een beperking niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Samen met een begeleider en met trapondersteuning kan met een DUO-fiets toch weer genoten worden van een rondje door je dorp of een rondje in de natuur. Dat geeft zowel de begeleider als de bewoner of cliënt veel plezier. Samen naar buiten, onderweg een gesprekje of juist genieten van de stilte.

Deelnemers

Met ruim 35 fietsen en daarmee 70 deelnemers zal het op 20 mei vooral een gezellig evenement worden. Bewoners/cliënten en begeleiders zijn binnen de betrokken zorgorganisaties en stichtingen geworven. Alle deelnemers worden om 14.00 uur verwacht bij woonzorgcentrum Gertrudis in ’s-Heerenberg. Vandaar start zowel de 15 kilometer (om 15.00 uur), als de 20 kilometer route (om 14.30 uur). Rond 16.00 uur komen alle fietsers weer terug bij Gertrudis. Daar wacht hen een feestelijk onthaal. De middag wordt afgesloten met een hapje en een drankje, aangeboden door de organisatie.

Medeorganisatoren

De gemeente Montferland is medeorganisator van het evenement en zorgt voor allerlei voorzieningen, maar is ook actief betrokken. Eén van de wethouders fietst bijvoorbeeld ook met zijn moeder mee. Vervoersbedrijf Mainfreight zorgt kosteloos voor het vervoer van ruim 30 fietsen en is daarom een belangrijke ondersteuner van het evenement. is een belangrijke ondersteuner van het evenement, zij zorgen kosteloos voor het vervoer van ruim 30 fietsen van en naar het startpunt. Verder levert van Raam, fabrikant en reparateur van DUO-fietsen, fietsen en een bezemwagen. Zo is ook het onderhoud tijdens de route gegarandeerd. Harm Takke stelt een tweede bezemwagen ter beschikking.

Ook vrijwilliger worden?

Aanmelden voor dit evenement is helaas niet meer mogelijk. Maar vrijwilligers die het leuk vinden om te fietsen met bewoners zijn bij elke zorgorganisatie altijd van harte welkom. Als u dit aanspreekt kunt u informeren bij uw gemeente, een lokale zorginstelling of zorgboerderij over wat u hierin zou kunnen betekenen.

Het bericht DUO fietsevenement in de Achterhoek verscheen eerst op Achterhoek in beweging.

klik hier voor het originele artikel

Nieuws

Meer in Nieuws

Succesvolle eerste editie Achterhoekse Unieke Spelen

berkellandjuni 25, 2019

Pubquiz

berkellandjuni 25, 2019

Grote Karekiet gespot in Marke Mallem!

berkellandjuni 24, 2019

Tuinconcert bij Museum Sfeer van Weleer

berkellandjuni 21, 2019

Het nieuws op deze website wordt automatisch geimporteerd dmv RSS feeds uit verschillende bronnen

Berkelland.nl staat voor geen enkele manier in voor de juistheid van de berichten en kan derhalve op geen enkele manier aansprakelijk gesteld worden voor de correctheid van de berichtgeving.

Neem contact met ons op wanneer u meent dat er onjuiste berichtgeving op deze website staat.


Wanneer u ook uw nieuws wilt aanmelden neem dan contact met ons op.

Copyright © 2016 BERKELLAND.NL