Nieuws

Eerste training G-Team De Graafschap

Eerste training G-Team De Graafschap

Afgelopen zaterdag kwamen de de spelers van het G-team van De Graafschap voor het eerst bij elkaar. Het team bestaat uit twaalf jongens en meisjes in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar met een beperking. De spelers komen allemaal uit de regio: van Didam tot Winterswijk en werden gescout tijdens de Achterhoekse Unieke Spelen in Aalten.

Eerste training
De eerste training was best spannend natuurlijk! Die vond plaats in stadion De Vijverberg. Algemeen directeur van De Graafschap, Hans Martijn Ostendorp, heette iedereen van harte welkom. Vervolgens kon het voor de spelers dan écht beginnen: de training! Voor hen stond een heel team klaar, bestaande uit hoofdtrainer Boudewijn Inja en assistent trainer Eddy Scholten. Eddy heeft zelf ook een beperking, maar wil graag op hoog niveau trainen geven. Boudewijn wilde daarom graag met hem de training verzorgen.

Het is belangrijk dat aan het team genoeg support wordt geboden. Daarom bestaat de staf verder uit Dylan Bauhuis, Elena Kock, Belinda Heins, Mariska Bais en Alexander Tempels. Een grote groep, beaamt Belinda Heins. “Zo kunnen we ook goed ondersteuning bieden aan de kinderen én de ouders.”

Bijzondere Eredivisie
Het G-team van De Graafschap komt net als de teams van Ajax, FC Utrecht, FC Groningen, ADO Den Haag, FC Emmen, SC Heerenveen, Heracles, SVB Excelsior en VVV Venlo uit in de Bijzondere Eredivisie. De nationale competitie voor G-voetballers wordt in toernooivorm gespeeld. Een team in het veld bestaat uit zeven spelers. Telkens komen vier ploegen bij elkaar in één van de stadions van de club. Zij spelen dan een aantal wedstrijden. Er zijn zes tot acht speeldata. De start van het seizoen is in september en in maart.

De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind met ondersteuning van de de Vriendenloterij. Skyhigh TV maakte zaterdag opnames. Er is over de Bijzonder Eredivisie een serie in de maak van zes afleveringen, die vanaf 28 november op NPO1 te zien is.

Het bericht Eerste training G-Team De Graafschap verscheen eerst op Achterhoek in beweging.

klik hier voor het originele artikel

Nieuws

Meer in Nieuws

Kinder Escaperoom

berkellandjuli 16, 2019

13 juli t/m 14 september

berkellandjuli 16, 2019

Röntgenfotografie in de “Oude Mattheus” Eibergen

berkellandjuli 15, 2019

On-zichtbaar..?

berkellandjuli 12, 2019

Het nieuws op deze website wordt automatisch geimporteerd dmv RSS feeds uit verschillende bronnen

Berkelland.nl staat voor geen enkele manier in voor de juistheid van de berichten en kan derhalve op geen enkele manier aansprakelijk gesteld worden voor de correctheid van de berichtgeving.

Neem contact met ons op wanneer u meent dat er onjuiste berichtgeving op deze website staat.


Wanneer u ook uw nieuws wilt aanmelden neem dan contact met ons op.

Copyright © 2016 BERKELLAND.NL