Nieuws

Hereford in Marke Mallem

Hereford in Marke Mallem

In het gebied van Marke Mallem staat tussen de oude en nieuwe Berkeltak ten oosten van de oude N18 een schaapskooi. Bezoekers zijn daar gewend aan grazende schapen. Dit jaar nemen Hereford runderen de taak van schapen daar over. Zij zullen het gras daar kort houden. De afrastering wordt daarvoor ter plekke aangepast. De Hereford is een koeienras dat oorspronkelijk afkomstig is uit het zuidwesten van Engeland.

Op WIKIPEDIA is te vinden dat rond de marktplaats Hereford dit karakteristieke harde en duurzame vleesrund zich ontwikkelde. In de tweede helft van de achttiende eeuw werd de Hereford het meest voorkomende vleesveeras ter wereld. In Nederland wordt de Hereford voornamelijk gehouden als hobbydier of voor extensieve veeteelt (c.q. de begrazing van natuurterreinen). De Hereford is een krachtig gebouwd dier, met een op de heup gemeten hoogte van ongeveer 135 tot 150 centimeter. Herefords worden gekenmerkt door een witte kop, de witte aalstreep op de nek en schoft. Voor de rest is de Hereford roodgekleurd. Het dier heeft een natuurlijke zware bespiering en een vriendelijk en rustig karakter.

Rob Stevens Nieuwsklik hier voor het originele artikel

Nieuws

Meer in Nieuws

Kinder Escaperoom

berkellandjuli 16, 2019

13 juli t/m 14 september

berkellandjuli 16, 2019

Röntgenfotografie in de “Oude Mattheus” Eibergen

berkellandjuli 15, 2019

On-zichtbaar..?

berkellandjuli 12, 2019

Het nieuws op deze website wordt automatisch geimporteerd dmv RSS feeds uit verschillende bronnen

Berkelland.nl staat voor geen enkele manier in voor de juistheid van de berichten en kan derhalve op geen enkele manier aansprakelijk gesteld worden voor de correctheid van de berichtgeving.

Neem contact met ons op wanneer u meent dat er onjuiste berichtgeving op deze website staat.


Wanneer u ook uw nieuws wilt aanmelden neem dan contact met ons op.

Copyright © 2016 BERKELLAND.NL